Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί μας φίλοι,

Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και σπουδαίο  έργο της ιεράς κατήχησης και της μεταλαμπάδευσης των αξιών της ελληνορθόδοξης παράδοσης. 

Με  αίσθημα ευθύνης σας υπενθυμίζουνε για τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και παρακαλούμε για την πιστή τήρησή τους, όπως ακριβώς προβλέπεται για τα σχολεία και τις εκπαιδευτικές δομές.

  • Κάθε παιδί προσκομίζει έγγραφη αίτηση του γονέα/κηδεμόνα του ότι επιτρέπει τη συμμετοχή του παιδιού στις ενοριακές δραστηριότητες.
  • Τα παιδιά οφείλουν, αναλογικά προς όσα πράττουν στο Σχολείο τους, να επιδείξουν στον κατηχητή ή την κατηχήτρια πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr και προσκόμισαν στο σχολείο τους την Παρασκευή προ του κατηχητικού.
  • Εάν ένας μαθητής εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα πριν από το κατηχητικό, παραμένει στο σπίτι. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα όταν βρίσκεται στο κατηχητικό, απομονώνεται, ο υπεύθυνος κατηχητής επικοινωνεί με την οικογένεια για την παραλαβή του παιδιού και ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση.
  • Εάν μαθητής ή κατηχητής διαγνωστεί θετικός σε COVID19, τότε ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή ή το μέλος του προσωπικού ενημερώνει τάχιστα την Ενορία για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID19.
  • Μαθητής ή κατηχητής που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID19 επιστρέφει στο κατηχητικό μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών), καθώς  και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.
  • Κατηχητικό τμήμα θα αναστέλλει τη λειτουργία του όταν σε αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα περισσότερα από τρία (3) επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID19.
  • Στον Ιερό Ναό λειτουργεί σταθμός αντισηψίας, δοχείο με απολυμαντικό υγρό που βρίσκεται στην είσοδο.
  • Κάθε παιδί μπορεί να φέρει από το σπίτι το δικό του ατομικό δοχείο συσκευασίας με νερό.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συμβολή σας στην τήρηση των μέτρων.

Από τις Ενοριακές Δράσεις

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Ανεβάζω το πιστοποιητικό COVID-19

Ανέβασε κι εσύ το Πιστοποιητικό σου Όπως έχουμε ενημερώσει από την αρχή της χρονιάς, σημαντικός παράγοντας για την ομαλή λειτουργεία των Κατηχητικών μας είναι η επίδειξη του ανάλογου πιστοποιητικού Covid-19 κάθε Σάββατο. Δεν είναι λίγες

Διαβάστε Περισσότερα

Αυτοκόλλητα Χρόνια Πολλά!

Αυτοκόλλητα Viber Στείλε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σου πρόσωπα για την ονομαστική τους γιορτή μέσα από τα αυτοκόλλητα που δημιουργήσαμε!  Βρες το πακέτο με τα Αυτοκόλλητα πατώντας εδώ Μερικά Αυτοκόλλητα:

Διαβάστε Περισσότερα