" Το Άγγελμα της Ημέρας "

1 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τους Αγίους Αναργύρους, τον Κοσμά και τον Δαμιανό, δύο αδέρφια, δύο επιστήμονες ιατροί, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στο να υπηρετούν τον άνθρωπο.

Φυσικά και η αγιοσύνη ξεκινά από τον πυρήνα της οικογένειας. Έτσι και ο Κοσμάς και ο Δαμιανός, έλαβαν την πρώτη τους πνευματική μόρφωση από την αγία μητέρα τους την Θεοδότη. Ο Κύριος τους έδωσε ευφυία και έτσι, έγιναν πανεπιστήμονες, με ιδιαίτερη κλίση προς την ιατρική.

Οι Άγιοι θεράπευσαν με την επιστήμη αλλά και με την θερμή τους πίστη πολλούς ασθενείς. Αλλά όταν κάποιος πρόσφερε αντάλλαγμα ως ευχαριστία για τις υπηρεσίες των δύο αδελφών, αυτοί έλεγαν: “Όλος ο ύμνος και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμη και η ισχύς, ανήκει στον Θεό μας στους αιώνες των αιώνων” . 

Όλη τους τη ζωή, έπρατταν αυτό το έργο. Έδιναν τα πάντα και δεν έπαιρναν τίποτα. Αλλά πάντοτε ο Θεός, όπως ο Χριστός υποσχέθηκε, τους έδινε τα πάντα. Κοιμήθηκαν ειρηνικά και τάφηκαν στην τοποθεσία Φερεμά. Συνεχίζουν να θαυματουργούν σε όσους με πίστη προστρέχουν παρέχοντας ίαση ψυχών και σωμάτων.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα