" Το Άγγελμα της Ημέρας "

15 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τους Αγίους Γουρία, Σαμωνά και Άβιβο τους Ομολογητές. 

Ο Γουρίας και ο Σαμωνάς ήταν κήρυκες του Ευαγγελίου. Συνελήφθησαν από τον ηγεμόνα Αντωνίνο, καθώς στο Ρωμαϊκό κράτος, τελούνταν διωγμός. Τους βασάνισε σκληρά και έπειτα τους θανάτωσε.

Ο Άβιβος ήταν ιεροδιάκονος και θερμός κήρυκας της Εκκλησίας. Ήταν τόσο ένθερμος και είχε τέτοιο χάρισμα από τον Θεό, που πολλοί ειδωλολάτρες ακούγοντας τον, γινόντουσαν χριστιανοί.

Αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον ηγεμόνα Λυσανία. Τον συνέλαβε και τον κρέμασε σε έναν στύλο και τον βασάνιζε σκληρά. Έπειτα τον μετέφεραν έξω από την πόλη και τον έριξαν σε μια μεγάλη φωτιά. Έτσι παρέδωσε τον πνεύμα του στον Κύριο, λαμβάνοντας το στεφάνι του μαρτυρίου.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα