" Το Άγγελμα της Ημέρας "

19 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Προφήτη Αβδιού, από την Συχέμ της Ιουδαίας, ο οποίος ανήκει στους 12 μικρούς προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. 

Η αναφορά στην Αγία Γραφή για τον προφήτη είναι σχετικά σύντομη. Ο προφήτης μιλάει για την υπερηφάνεια, υπενθυμίζοντας στους υπερήφανους της εποχής του, αλλά και κάθε εποχής ότι “και αν ακόμα πετάξεις σε μεγάλα ύψη σαν τον αετό, και αν στήσεις τη φωλιά σου ψηλά ανάμεσα στα αστέρια, από εκεί θα σε καταρρίψω και θα σε κατεβάσω, λέγει ο Κύριος” (α’, 3-4). 

Βιογραφικά, η Αγία Γραφή μάς πληροφορεί ότι ο Αβδιού ήταν μαθητής του προφήτη Ηλιού. Όταν ο προφήτης Ηλίας είχε αναχωρήσει στο βουνό, την εποχή της βασιλείας του Οχοζία, και είχε πέσει μεγάλη ξηρασία στον Ισραήλ, ο προφήτης Ηλιού έστειλε τον Αβδιού για να ζητήσει από τον προφήτη Ηλία να κατέβει από το βουνό. Έπειτα από αυτό το γεγονός, ο Αβδιού, άφησε το αξίωμα που είχε ως πεντηκόνταρχος, και ακολούθησε τον προφήτη Ηλία. Όταν πέθανε, τον έθαψαν στον τάφο των πατέρων του.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα