" Το Άγγελμα της Ημέρας "

21 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε το γεγονός των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ναό του Σολομώντα. 

Ο Ιωακείμ και η Άννα ήταν ένα απλοϊκό ζεύγος, που ζούσε στην περιοχή της Ναζαρέτ. Και οι δύο ήταν μεγάλοι σε ηλικία και δεν είχαν αξιωθεί να κάνουν παιδιά, γεγονός επονείδιστο στην τότε κοινωνία των Ιουδαίων. 

Αλλά μόνο Χάρη έλαβαν από τον Κύριο, καθώς απάντησε στις χρόνιες προσευχές του ζεύγους. Τους χάρισε ένα κορίτσι, παρόλο που η Άννα ήταν στείρα. Αυτή η θυγατέρα έμελε να γίνει η Παρθένος Μαρία, η μητέρα του Κυρίου Ιησού Χριστού. 

Όταν η Παναγία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την αφιέρωσαν στον Κύριο, παραδίδοντάς την στον Ναό του Σολομώντα, υπό την προστασία του Αρχιερέα Ζαχαρία. Αυτός την έβαλε να μείνει όχι στον κοιτώνα με τις υπόλοιπες κοπέλες που διακονούσαν στον Ναό, αλλά στα Άγια των Αγίων, καθώς του αποκαλύφθηκε το μέλλον του μικρού κοριτσιού, ότι δηλαδή θα γινόταν η Θεοτόκος. 

Εκεί η Παναγία έμεινε για 12 ολόκληρα χρόνια, λαμβάνοντας τροφή από τον αρχάγγελο Γαβριήλ. Διάβαζε και πρόκοβε στην πίστη. Η Παράδοση λέει ότι ήταν τόσο ταπεινή, που όταν διάβασε για την γυναίκα που θα έφερνε τον Κύριο στον κόσμο, ευχήθηκε απλώς να είναι μια ταπεινή υπηρέτρια της. 

Όταν έφτασε στην ηλικία των 15 ετών, επέλεξαν έναν ενάρετο άνδρα, τον Ιωσήφ, για να την θέσουν υπό την προστασία του. Αργότερα, ακολούθησε και ο Ευαγγελισμός, με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του Σωτήρος.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα