" Το Άγγελμα της Ημέρας "

3 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τρεις αγίους άνδρες. Τον επίσκοπο Ακεψιμά, τον πρεσβύτερο Ιωσήφ και τον διάκονο Αειθαλά. Και οι τρεις έζησαν στην Περσία κατά την κυριαρχία του Σαπώρ. 

Κυνηγήθηκαν λοιπόν αυτοί οι Άγιοι, καθώς ήταν άνθρωποι τους Θεού, σε ένα κράτος που δεν Τον τιμούσε. Τον Ακεψιμά, τον χτύπησαν μέχρι θανάτου με ξύλα από ρόδι, που πάνω τους είχαν αγκάθια. Ο Ιωσήφ λιθοβολήθηκε έως θανάτου, ενώ ο διάκονος Αειθαλάς μαστιγώθηκε και έπειτα τον έδεσαν ανάποδα από δέντρο. 

Και οι τρεις μάρτυρες μας αποδεικνύουν την δύναμη της ψυχής του πιστού, καθώς και οι τρεις, ιερουργοί της Εκκλησίας του Κυρίου, θεμελίωσαν με την δράση τους μια νέα εκκλησία. Αλλά μας δείχνουν και την εκκλησιαστική ενότητα που όλοι πρέπει να έχουμε. Ο Άγιος μάρτυρας επίσκοπος, ακολουθήθηκε από τον πρεσβύτερο και τον διάκονο. Ο ιερεύς και ο διάκονος δεν εγκατέλειψαν τον επίσκοπο τους, διακηρύττοντας τον σεβασμό τους και την αγάπη τους προς το πρόσωπο του επισκόπου.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα