" Το Άγγελμα της Ημέρας "

4 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Ιωαννίκιο τον Μεγάλο, τον εν Ολύμπω, νεαρό στρατιωτικό, ο οποίος έγινε από τους μεγαλύτερους μοναχούς του 8ου μ.Χ. αιώνα. 

Ο Ιωαννίκιος γεννήθηκε στην Βιθυνία της Μικράς Ασίας απο τον Μυριτρίκη και την Αναστασώ. Οι δύο ευσεβείς γονείς δίδαξαν στο παιδί τους την Ορθοδοξία, σε μια περίοδο που το Βυζάντιο ταλαιπωρούνταν από την διαμάχη της εικονομαχίας. 

Ωστόσο, ο Ιωαννίκιος όταν πήγε στον στρατό, έγινε εικονομάχος, επηρεασμένος από τις νίκες του εικονομάχου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Ε΄. Όταν γύρισε στο σπίτι του όμως, η συνείδηση του έλεγξε και συνετίστηκε.

Είδε τα πράγματα έτσι όπως πραγματικά είναι και αναγνώρισε το λάθος του. Μετανόησε και αναχώρησε από τον κόσμο προς τον Όλυμπο. Έζησε εκεί μέχρι και τα 94 του χρόνια. Μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή, δεν σταμάτησε να διδάσκει την Ορθοδοξία. Ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής και ένας άγιος άνθρωπος της μετάνοιας.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα