" Το Άγγελμα της Ημέρας "

5 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε δύο Αγίους συζύγους, τον Γαλακτίωνα και την Επιστήμη, ένα ζεύγος με αστείρευτη πίστη προς το πρόσωπο του Ιησού, όπως αποδείχθηκε από τον αγιώτατο βίο τους. 

Ξεκίνησαν και οι δύο ως ειδωλολάτρες. Ο Γαλακτίων μεγάλωσε από ειδωλολάτρες γονείς. Η οικογένεια του νεαρού Γαλακτίωνα είχε την ευλογία να γνωρίσει τον Χριστό από έναν ιερομόναχο. Όταν συμπληρώθηκε το πλήρωμα του χρόνου, ο Γαλακτίων γνώρισε την Επιστήμη, την οποία έφερε αρχικά στον Χριστό, καθώς και αυτή ήταν ειδωλολάτρισσα, και έπειτα την νυμφεύθηκε.

Η ζωή τους κυλούσε ομαλά. Αλλά έπειτα από ορισμένο καιρό, ξέσπασε ο διωγμός τους Δεκίου. Το ζευγάρι τότε χωρίστηκε και ο Γαλακτίων πήγε σε μοναστήρι στο Σινά, ενώ η Επιστήμη αναχώρησε σε γυναικείο κοινόβιο.

Οι απειλή όμως του διωγμού δεν τους άφησε. Σύντομα τα ρωμαϊκά στρατεύματα βρέθηκαν στο Σινά και μαζί με άλλους χριστιανούς, συνέλαβαν και τον Γαλακτίωνα. Η Επιστήμη τότε, πληροφορούμενη ότι θα μαρτυρήσει ο Γαλακτίων για τον Κύριο, έτρεξε δίπλα του να τον ενισχύσει. Ο άρχοντας της περιοχής Ούρσος, προσπάθησε να τους πείσει να αλλαξοπιστήσουν, δίχως αποτέλεσμα. Οι σύζυγοι δέχτηκαν από κοινού μαρτυρικό θάνατο. 

Έτσι, με το παράδειγμα του Αγίου αυτού ζεύγους, θα πρέπει να πορεύεται και ο άνθρωπος, υπάρχοντας μαζί με τον απέναντι, με κοινό στόχο την σωτηρία.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα