" Το Άγγελμα της Ημέρας "

6 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Παύλο τον Α’, τον Ομολογητή και Ιερομάρτυρα Επίσκοπο της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Παύλος καταγόταν από την Θεσσαλονίκη. Από νωρίς είχε έφεση στα εκκλησιαστικά και σύντομα έγινε γραμματέας του Αγίου Επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξάνδρου. Όταν ο Άγιος Αλέξανδρος έφυγε από την ζωή, στη θέση του τοποθετήθηκε ο Παύλος. Η κίνηση αυτή όμως δεν άρεσε στον αυτοκράτορα Κωνστάντιο, ο οποίος όντας οπαδός της αίρεσης των Αρειανών, τον απομάκρυνε από τον θρόνο και τον εξόρισε στην Αρμενία.

Εκεί με ησυχία τελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα, ώσπου μία ημέρα οι Αρειανοί, όρμησαν στον ναό που λειτουργούσε και τον έπνιξαν με το ίδιο του το ωμοφόριο. 

Το λείψανο του Αγίου παρέμεινε άφθαρτο κατά το πέρας των αιώνων, όπως μαρτυρά η ιστορία. Έτσι, έδειξε ο Θεός την μεγαλειότητα της ταπείνωσης αλλά και του μαρτυρικού θανάτου του Αγίου.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα