" Το Άγγελμα της Ημέρας "

8 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα τιμούμε την Σύναξη των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των Ασωμάτων και Επουρανίων Δυνάμεων και Αγγελικών Ταγμάτων. 

Οι άγγελοι είναι λειτουργοί του Θεού, Τον υπηρετούν και κάνουν το Θέλημα Του. Έρχονται σε επικοινωνία με τους ανθρώπους. 

Εμφανίσεις Αγγέλων υπάρχουν αρκετές στις διηγήσεις της Αγίας Γραφής. Οι περισσότεροι άγγελοι είναι ανώνυμοι, ενώ ξέρουμε μόνο τρία ονόματα, οι οποίοι ανήκουν μάλιστα και στο τάγμα των Αρχαγγέλων. Αυτοί είναι αρχικά ο Μιχαήλ, ο οποίος εμφανίζεται στον Ιησού του Ναυή πριν την κατάκτηση της Ιεριχούς. Συστήνεται ως ο αρχηγός των στρατευμάτων του Θεού. Έπειτα είναι ο Ραφαήλ στο βιβλίο του Τωβία, ως ο Αρχάγγελος θεραπευτής. Τέλος, έχουμε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, ο αγγελιοφόρος του Θεού, ο οποίος ανάγγειλε στην Παναγία τον Ευαγγελισμό.

Οι Άγγελοι προσέχουν τους ανθρώπους και τους προστατεύουν. Αν και δεν είναι πανταχού παρόντες, ακούνε τους ανθρώπους και τις επικλήσεις τους και άμεσα τους βοηθούν. Η σκέπη και των Τιμίων Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων να μας περιτειχίζει και να προστατεύει.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα