" Το Άγγελμα της Ημέρας "

1 Οκτωβρίου

Άγιος Ανανίας ο Απόστολος
Τη σημερινή ημέρα, την πρώτη αυτού του μήνα, θυμόμαστε τον Άγιο Ανανία, τον Άγιο ο οποίος θεράπευσε τον Απόστολο Παύλο από την τύφλωση.

Όταν ο Κύριος εμφανίστηκε μπροστά του και ανήγγειλε την επιθυμία Του να θεραπευθεί και να βαπτισθεί ο Σαούλ, ο μέγας των Χριστιανών Διώκτης, φόβος και απορία κατέκλυσαν τον νου του Ανανία.

Ο μέγας διώκτης να γίνει Χριστιανός; Και όμως, εμπιστευόμενος το θέλημα του Θεού, δίχως να νοιάζεται για τη δική του ασφάλεια, αλλά μόνον να εκτελέσει το Θείο Έργο, εισέρχεται στον οίκο του Σαούλ.

Αυτή η εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη του Ανανία είναι αυτή που πρέπει να υπάρχει μέσα στον κάθε χριστιανό. Δεν είναι κάτι το οποίο είναι συνήθεια, μια υπακοή τυφλή σε έναν δεσπότη, μα διάλογος με έναν πατέρα. Γιατί ο Ανανίας, ζητάει από τον Κύριο εξήγηση, καθώς έχει παρρησία και εν τέλει εμπιστεύεται το Θέλημα του Πατρός, καθώς γνωρίζει ότι, δεν θέλει ο Θεός τον θάνατο του αμαρτωλού, αλλά θέλει ο αμαρτωλός να επιστρέψει και να ζήσει αιώνια.

Ας είναι ο Άγιος Ανανίας παράδειγμα υπακοής, πίστης και ελπίδας.

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα