" Το Άγγελμα της Ημέρας "

10 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε δύο αγίους της Εκκλησίας, τον Όσιο Θεόφιλο ο Ομολογητή και τον Όσιο Λογγίνο τον Στυλίτη, δύο οσίους που πολέμησαν υπέρ της Αγίας Ορθοδόξου πίστεως και της Παραδόσεως των Αγίων Εικόνων.

Δύο άνδρες μοναχοί, ένας πνευματικός πατέρας μαζί με το πνευματικό του παιδί. Δύο όσιοι μάρτυρες, οι οποίοι όταν συνειδητοποίησαν την ανάγκη της Εκκλησίας του Χριστού, άφησαν πίσω την ησυχία της ερήμου και ρίχθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη στον αγώνα. Μίλησαν με θάρρος, μίλησαν με παρρησία για την Ορθή Πίστη, μίλησαν για την Ορθή Τιμή προς τις Αγίες Εικόνες, αλλά το καθεστώς της εποχής θέλησε να τους κάνει να σιωπήσουν.

Και όμως τα μαρτύρια και οι βασανισμοί τους μιλούσαν πιο δυνατά, καθώς ούτε τα μαχαίρια, ούτε οι ραβδισμοί, ούτε και η ίδια η φωτιά κατάφερε να τους σιωπήσει. Κοιμήθηκαν οσιακά, με τα στίγματα του μαρτυρίου πάνω στο σώμα τους, ως υπενθύμιση προς όλους εμάς τους πιστούς, την, δίχως δεύτερη σκέψη, θυσία για την Αγία του Χριστού Εκκλησία.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα