" Το Άγγελμα της Ημέρας "

11 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα, θυμόμαστε τον Άγιο Φίλιππο τον Απόστολο, έναν εκ των Επτά Διακόνων,, οι οποίοι αναφέρονται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Τι το ιδιαίτερο λοιπόν είχε αυτός ο νέος, για τον οποίο γίνεται  ειδική μνεία στο δεύτερο βιβλίο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά; Αν μελετήσουμε τον βίο του, στον Άγιο Φίλιππο, φανερώνεται η ένθεος διδασκαλία.

Σαν άλλος προφήτης, έχει στο αυτί του τον λόγο του Θεού να τον καθοδηγεί. Όταν ζητήθηκε να κηρύξει στην Σαμάρεια, αν και Ιουδαίος, το έπραξε δίχως δεύτερη σκέψη. Εκεί βάπτισε δια του κηρύγματός του και τον Σίμωνα τον Μάγο. Έπειτα άγγελος Κυρίου τον έστειλε να βαπτίσει τον Αιθίοπα ευνούχο και πάλι άγγελος Κυρίου τον έστειλε στην Άζωτο, για να κηρύξει το ευαγγέλιο. Σύμφωνα με την παράδοση διετέλεσε επίσκοπος Αϊδινίου, όπου ήταν εγκατεστημένος με 4 κόρες, οι οποίες είχαν προφητικό χάρισμα. Ο Απόστολος Λουκάς του προσδίνει το προσωνυμίο Ευαγγελιστής καθώς αυτός μαζί με τον Απόστολο Παύλο ταξιδεύουν προς τα Ιεροσόλυμα και σταματούν στο σπίτι του Φίλιππου για ξεκούραση. Αποτελεί σημαντικότατη μορφή για την πρώτη Εκκλησία, αλλά και για την Εκκλησία μέσα στους αιώνες. Ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος έγινε διάκονος. Ο διάκονος, που έγινε Απόστολος. Ο Απόστολος που έγινε Ευαγγελιστής.

 Ο Ευαγγελιστής, που ελκύει την προσοχή του Υψίστου Θεού. Ήταν εκείνος που πραγματικά άφησε τη ζωή του να την κατευθύνει κατά κυριολεξία ο Κύριος.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα