" Το Άγγελμα της Ημέρας "

12 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα, θυμόμαστε τον Όσιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο, τον άγιο αυτόν άνθρωπο, ο οποίος παράτησε τα όποια αξιώματα είχε στην αυτοκρατορική αυλή, για να αφιερώσει την ζωή του, ως μοναχός, στον Κύριο.

Από παιδί φανέρωνε ο Συμεών την επιθυμία να γίνει μοναχός, παρά την προσπάθεια των οικείων του να τον αναχαιτίσουν από το άγιο μονοπάτι της μοναχικής ζωής. Στην εφηβική του ηλικία είδε το Άκτιστο Φως σε κατάσταση έκστασης. Έπειτα από αυτό μεταμορφώθηκε όλη του η ζωή, αν και ακόμα δεν μπορούσε να γίνει μοναχός, λόγω του νεαρού της ηλικίας. Όταν έφθασε ο καιρός, όχι μόνο μοναχός έγινε, αλλά και πρεσβύτερος και ηγούμενος. Όμως ο ήσυχος βίος δεν θα ερχόταν ποτέ για τον Όσιο. Ανυπάκουοι μοναχοί, οι οποίοι όχι μόνον δυσκόλευαν το πνευματικό έργο του Αγίου, αλλά προσπάθησαν και να του επιτεθούν. Όταν ο Πατριάρχης όρισε να εξορισθούν οι μοναχοί, ο Όσιος Συμεών αρνήθηκε και τους δέχθηκε πίσω. 

Η οσιακή του μορφή όμως δημιούργησε και άλλα προβλήματα καθώς πολλοί ζήλεψαν την αγαθή του φύση. Τον κατηγόρησαν ότι τιμούσε ως άγιο τον πνευματικό του πατέρα, τον οποίο όντως εμείς γνωρίζουμε ως Όσιο Συμεών τον Ευλαβή. Κατηγορία λοιπόν δεν μπόρεσαν να βρουν έναντι του Αγίου. Αν και τα προβλήματα πολλά και ο βίος ταραχώδης από τους πειρασμούς, ο Άγιος Συμεών έγραψε πολύ. Και ο Ορθόδοξος λόγος του τιμάτε από την Εκκλησία τόσο, που του έδωσαν το προσωνύμιο Θεολόγος, το οποίο προσωνύμιο μόλις άλλοι δύο άγιοι το έχουν!

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα