" Το Άγγελμα της Ημέρας "

13 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα, θυμόμαστε μια μάρτυρα του Χριστού, πιο κοντά στα δικά μας χρόνια και στη δική μας εποχή, την Αγία Χρυσή την Νεομάρτυρα, η οποία έζησε στην περιοχή που σήμερα ονομάζουμε Χρυσή προς τιμήν της στο Νομό Πέλλης και Αλμωπίας.

 Στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η όμορφη και στο σώμα μα και στην ψυχή Χρυσή, έγινε στόχος για έναν ισχυρό Τούρκο, ο οποίος την απήγαγε με σκοπό να την εξισλαμίσει και να την κάνει γυναίκα του. Αν και νεαρή στην ηλικία, έδειξε μεγαλειότητα στην ψυχή και αρνήθηκε τις ελκυστικές προτάσεις του Τούρκου, λέγοντας του ότι προτιμούσε να κομματιαστεί από αυτόν, παρά να αρνηθεί την πίστη της.

 Ο πονηρός όμως ψάχνει πολλές μεθόδους για να στερήσει την Εκκλησία από τους μάρτυρες της. Οι Τούρκοι πήγαν στην οικογένεια της Χρυσής και απείλησαν ότι αν δεν έπειθαν την Χρυσή θα τους σκότωναν. Όταν οι γονείς της πρότειναν να ασπαστεί μόνον φαινομενικά τον Ισλαμισμό, η Χρυσή απογοητευμένη από την στάση τους αλλά και πλήρης Πνεύματος Αγίου είπε: «πατέρα έχω τον Κύριό μου Ιησού Χριστό, μητέρα την Κυρία Θεοτόκο, αδελφούς δε και αδελφές έχω τους Αγίους και τις Αγίες της Εκκλησίας μας». 

Η Αγία Μάρτυς της Εκκλησίας, παρέδωσε την αγνή ψυχή της στον Κύριο, έπειτα από πλήθος φριχτών βασανιστηρίων. Ένα μήνυμα προς όλους, ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του ανθρωπίνου βίου, ο νους και η ψυχή, πρέπει να είναι στραμμένη προς τον Θεό.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα