" Το Άγγελμα της Ημέρας "

14 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε την Οσία Παρασκευή την Επιβατινή, προστάτιδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως που τιμάται στους Νέους Επιβάτες. Τιμάμε την αγία γυναίκα που παραδόθηκε ολοκληρωτικά στην διακονία της Εκκλησίας του Κυρίου. 

Από το νεαρό της ηλικίας , η μικρή Παρασκευή επιδόθηκε με ζήλο μέγα σε αγαθοεργίες, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το “πίστις και έργα”. Αυτή η νεαρή δράση έδωσε το θεμέλιο για την έπειτα πορεία της.

 Όπου και αν βρέθηκε, είτε στην Πόλη είτε στην Θράκη είτε στους Αγίους Τόπους, πάντοτε με ζήλο δούλευε στον αγρό του Κυρίου έως ότου παρέδωσε ειρηνικά τη ψυχή της στον Κύριο, που τόσο αγάπησε.

 Ένα παράδειγμα για εμάς, ότι η ζωή δηλαδή του ανθρώπου πρέπει να δορυφορεί γύρω από τη ζωή της Εκκλησίας και του θεάρεστου έργου της. 

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα