" Το Άγγελμα της Ημέρας "

15 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα, θυμόμαστε τον Άγιο Λουκιανό τον Ιερομάρτυρα και τον πρεσβύτερο της Εκκλησίας της Αντιοχείας, τον μεγάλο όχι μόνο ιεροκήρυκα, όχι μόνο ερμηνευτικό πατέρα, αλλά και έναν ένθερμο ιερέα της Εκκλησίας, ο οποίος δεν δίστασε να μπει στο στόμα του λύκου, όταν οι Χριστιανοί διώχθηκαν από τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό.

Γεννήθηκε από οικογένεια ευσεβή. Του δόθηκε πλούσια μόρφωση από τους γονείς του αλλά, πολύ σύντομα έμεινε ορφανός στην ηλικία μόλις των 12 ετών. Αν και θα μπορούσε να ακολουθήσει μια πορεία καλοζωΐας και ευημερίας, δεν το επέλεξε. Αντίθετα πούλησε τα πάντα και επιδόθηκε στο έργο της συγγραφής.

Ο φωτισμένος Λουκιανός έγραψε και διόρθωσε τις μεταφράσεις των εβδομήκοντα και άλλων Αποστολικών Πατέρων. Η αγάπη του για τον Χριστό τον ώθησε στην ιερωσύνη. Επιδόθηκε στο κήρυγμα, στο οποίο μάλιστα, είχε ιδιαίτερο χάρισμα, δοσμένο από τον Θεό.

 Όταν οι Χριστιανοί βρέθηκαν σε κίνδυνο από τον διωγμό του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, παράτησε τα πάντα και έτρεξε να στηρίξει το ποίμνιο. Σύντομα όμως τον συνέλαβε ο αυτοκράτορας και τον φυλάκισε. Ο Άγιος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο από ασιτία και πήγε κοντά στον Κύριο και την χορεία των Αγίων του λειτουργών, όπου ιερουργεί εις τον αιώνα. 

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα