" Το Άγγελμα της Ημέρας "

16 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Λογγίνο τον Εκατόνταρχο, τον Ρωμαίο αξιωματικό, ο οποίος παραβρέθηκε στην Σταύρωση, στην ταφή και στο σφράγισμα του μνημείου του Κυρίου. Σύμφωνα με την παράδοση αυτός είναι εκείνος που τρύπησε την πλευρά του Κυρίου.

Μετά το φρικτό πάθος, τον θάνατο αλλά και τα θαυμαστά σημεία που συνέβησαν κατά τη Σταύρωση του Κυρίου, ο Λογγίνος ήταν εκείνος που ομολόγησε όντως ότι ο Ιησούς ήταν ο Υιός του Θεού. Ένας στρατιώτης που είχε δει χίλια δυο πράγματα στην υπηρεσία του αυτοκράτορα ως στρατιώτης, λυγίζει και σπάει μπροστά στον θάνατο του Θεανθρώπου.

Μετά από την Ανάσταση, αυτός και δύο από τους στρατιώτες του, αναχωρούν για την έρημο και μένουν εκεί. Αυτό όμως ισοδυναμούσε με λιποταξία οπότε και στάλθηκε άγημα στρατιωτικών για να φέρουν πίσω, να δικάσουν και να εκτελέσουν τον Λογγίνο και τους δύο μετ’ αυτού στρατιωτών.

Ο Λογγίνος, έχοντας Θεία πληροφορία, υποδέχτηκε τους στρατιώτες που είχαν έρθει για να τον θανατώσουν και τους φιλοξένησε, δίχως αυτοί να έχουν ιδέα ότι αυτός ήταν ο Λογγίνος. Όταν τους το αποκάλυψε, αυτοί αρνήθηκαν να τον θανατώσουν , όμως ο Άγιος επέμεινε και τους είπε να εκτελέσουν τις διαταγές τους. Αφού ετοίμασε τον τάφο του, πήγε μαζί με τους στρατιώτες αυτούς όποτε και έδωσε τη ζωή του για τον Κύριο.

Η μεταστροφή αυτή, ο δολοφόνος που γίνεται άγιος, ο σταυρωτής που γίνεται φίλος με τον Εσταυρωμένο, είναι όλα αυτά παραδείγματα μετανοίας τα οποία πέτυχε ο Λογγίνος και πλέον λειτουργεί ως παράδειγμα προς όλους εμάς, τους πιστούς του Θεού. 

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα