" Το Άγγελμα της Ημέρας "

6 Οκτωβρίου

Άγιος και Απόστολος Θωμάς


Σήμερα θυμόμαστε την αγία απιστία του Αποστόλου Θωμά. Την απιστία για την οποία γιορτάζει τη σημερινή ημέρα ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Και είναι αγία απιστία, γιατί η αμφιβολία αυτή του Απόστολου, ήταν η θύρα της σπίθας που εισήλθε στη ψυχή του. Αυτή η σπίθα έγινε φλόγα όμως, μια φλόγα τόσο δυνατή, όσο και ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, Τον οποίο κύρηξε μέχρι τα βάθη της Ανατολής, στην μακρινή χώρα της Ινδίας.

Και αυτός που αρχικά αμφισβήτησε τον Αναστάντα, με χαρά έδωσε τη ζωή του, όταν άνθρωποι ειδωλολάτρες , τον εκτέλεσαν δια λογχισμού.

Ο Άγιος Απόστολος Θωμάς είναι το παράδειγμα όλων των Χριστιανών, οι οποίοι δια της καλής αμφισβήτησης, δίνουν μέχρι και την ζωή τους, για τον Υιό και Λόγο του Θεού.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα