" Το Άγγελμα της Ημέρας "

8 Οκτωβρίου

Οσία Πελαγία


Την σημερινή ημέρα, θυμόμαστε την Οσία Πελαγία, από την πόλη της Αντιοχείας.

Ένα σκληρό μάθημα για εμάς τους ανθρώπους της κατάκρισης, είναι ο βίος αυτής της Αγίας. Από τον βούρκο της ανομίας, στον βωμό της σωτηρίας. Από τη μιαρή πορνεία και την αιχμαλωσία των παθών, στην σκληρή άσκηση και την οδό της σωτηρίας.

Ίχνος συνείδησης δεν υπήρχε κατά την παλαιά της ζωή, αναφέρει ο Ιερός Συναξαριστής. Και όμως, ο γλυκύς λόγος του Ευαγγελίου, διαπερνά κάθε τοίχος και κάθε αδιαπέραστη ψυχή. Μια σταγόνα από τους πατρικούς λόγους του επισκόπου Νόννου, ήταν αρκετή για να φέρει η Χάρις του Θεού, την πολυπόθητη αλλαγή, που χρειαζόταν στη ζωή της.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα