" Το Άγγελμα της Ημέρας "

9 Οκτωβρίου

Άγιος και Απόστολος Ιάκωβος του Αλφαίου

Σήμερα θυμόμαστε έναν από τους εκλεκτούς δώδεκα μαθητές του Κυρίου, τον Ιάκωβο, υιό του Αλφαίου και αδελφό του Απόστολου και Ευαγγελιστή Ματθαίου, του τελώνη.

Ο Απόστολος ο ιατρός, ο οποίος θεράπευε κάθε αρρώστια. Ο Απόστολος ο Ευαγγελιστής, που κύρηξε τον Λόγο του Ευαγγελίου σε έθνη πολλά. Ο πολέμιος των ειδώλων των δαιμόνων, τα οποία κατέστρεφε.

Έζησε με την διδαχή του Διδασκάλου, “όποιος θέλει ας έλθει πίσω μου, ας σηκώσει τον σταυρό και ας με ακολουθήσει”. Και ας ήταν οι δυσκολίες πολλές. Και ας υπήρχαν αντίξοες συνθήκες. Και ας έζησε μέσα στην θλίψη και την αγωνία για την ίδια του τη ζωή.

Η πορεία του Χριστιανού είναι πορεία σταυρική, και ο Άγιος το έδειξε όχι μόνο με την ζωή του αλλά και με τον σταυρικό του θάνατο. Όπως και ο Κύριος του, σήκωσε και αυτός τον σταυρό του μαρτυρίου και βρήκε θάνατο, μιμούμενος ακόμα και σε αυτό τον Κύριο του, που τόσο αγάπησε.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα