" Το Άγγελμα της Ημέρας "

2 Οκτωβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο μάρτυρα και επίσκοπο Καρχηδόνας Κυπριανό και την παρθενομάρτυρα Ιουστίνη, η οποία μαρτύρησε μαζί με αυτόν.

Ο παλαιός φίλος του Σατανά, ο μάγος Κυπριανός, γίνεται όχι μόνο επίσκοπος της εκκλησίας του Χριστού αλλά και μάρτυρας αυτής.

Η Ιούστα, μια αγνή και παρθένος κοπέλα, παρά τις πιέσεις του κόσμου και της κοινωνίας στην οποία ζούσε, παρέμεινε παρθένος και υπηρέτησε την εκκλησία υπό τον άγιο επίσκοπο της Κυπριανό, ως διακόνισσα Ιουστίνη.

Δύο αντιδιαμετρικοί άνθρωποι, συναντούνται στην Μία και Αγία Εκκλησία. Δύο διαφορετικοί βίοι, στην μία χωρία των αγίων.

Άλλα Νέα των Δράσεών μας:

Έντυπο Εγγραφών 2021-22

Έντυπο Εγγραφών 2021-22 Για την συμμετοχή σας στις Ενοριακές μας Δράσεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής. Μπορείται να κατεβάσετε την αίτηση εδώ. Πατήστε εδώ Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ενοριακές Δράσεις Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Ενημερωτικό Σημείωμα Αγαπητοί μας φίλοι, Μια νέα κατηχητική χρονιά ξεκινά. Με ευχαριστίες στον Θεό, επανερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο, στον Ιερό μας Ναό, για να επιτελεστεί ξανά το υψηλό και

Διαβάστε Περισσότερα

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη

Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση κάθε Τετάρτη Με ιδαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Αγιογραφική Σύναξη – Συζήτηση που ξεκινά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. με τον π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη στον Ιερό

Διαβάστε Περισσότερα