" Το Άγγελμα της Ημέρας "

23 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Αμφιλόχιο, Επίσκοπο Ικονίου, έναν Πατέρα της Εκκλησίας, ο οποίος έζησε την εποχή του Βασιλείου του Μεγάλου, κατά τον 4ο με 5ο μ.Χ. αί.

Ο Αμφιλόχιος ήταν ένας άνδρας μορφωμένος και ευσεβής και για τις πολλές αρετές του, ανέβηκε στον επισκοπικό θρόνο του Ικονίου. Υπήρξε λαμπρός ιεράρχης, παίρνοντας μέρος μάλιστα και στην Β’ Οικουμενική Σύνοδο. 

 Υπήρξε ένας ισχυρός μαχητής εντός των κόλπων της Εκκλησίας, προσπαθώντας να βοηθήσει και άλλες εκκλησίες να σταθούν στα πόδια τους και να διδαχτούν στην Ορθοδοξία. 

 Είχε μεγάλο κύρος ανάμεσα στους Χριστιανούς και μέχρι και ο Μέγας Βασίλειος τον αναγνωρίζει ως καταξιωμένο ιεράρχη. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο Βασίλειος του ζήτησε να τιμά τους μάρτυρες της Καισαρείας, καθώς ο Αμφιλόχιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό. Παρέδωσε ειρηνικά την ψυχή του στον Κύριο το 394 μ.Χ.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα