" Το Άγγελμα της Ημέρας "

24 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Κλήμη τον Ιερομάρτυρα και επίσκοπο της Ρώμης. 

 Ο Κλήμης μεγάλωσε ως αριστοκράτης από βασιλικό γένος, από μια υψηλά υφιστάμενη φατρία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Από την νεανική του ηλικία διδάχθηκε την ελληνική φιλολογία και φιλοσοφία, καθώς αποδείχθηκε λαμπρό επιστημονικό μυαλό. 

 Όλα στη ζωή του άλλαξαν, όταν γνώρισε τον Απόστολο Πέτρο και μυήθηκε στις αλήθειες της χριστιανικής πίστης. Ανήκει στους λεγόμενους Αποστολικούς Πατέρες και συνέγραψε πολλά κείμενα, τα οποία είναι γνωστά μέχρι και σήμερα. 

 Αργότερα, το 92 μ.Χ. ανέλαβε τον θρόνο της Ρώμης, σε χρόνια διωγμών. Ο αυτοκράτορας Δομετιανός, κάποια χρόνια, μετά τον συνέλαβε και τον εξόρισε στη Χερσώνα. Εκεί, οι Ρωμαίοι τον έπνιξαν στην θάλασσα. Έτσι ο Άγιος Κλήμης, κέρδισε το στεφάνι του μαρτυρίου.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα