" Το Άγγελμα της Ημέρας "

26 Νοεμβρίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Όσιο Στυλιανό τον Παφλαγόνα, προστάτη των μικρών παιδιών. 

 Ο Στυλιανός ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, μάλλον από την περιοχή της Παφλαγονίας. Καθώς η οικογένεια του ήταν ευσεβής, δεν θεοποίησε το χρήμα, αλλά το έβλεπε ως μέσο φιλανθρωπίας προς αυτούς που είχαν ανάγκη. 

 Ο Στυλιανός είχε μοναχική κλίση. Όταν η γονείς του έφυγαν προς την επουράνιο βασιλεία, διαμοίρασε την περιουσία του και αναχώρησε στην έρημο. 

 Εκεί διακρίθηκε για τις αρετές του και απέκτησε φήμη μεταξύ των πιστών. Πολλοί από τις πόλεις έτρεχαν προς αυτόν για να ζητήσουν τις πνευματικές του συμβουλές. Αν και μοναχός, έδειξε ιδιαίτερη αγάπη προς τα μικρά παιδιά, όπως και ο Κύριος είχε πει “αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε εμένα”. Ο ίδιος του άλλωστε ήταν ένα παιδί στην ψυχή, όπως είχε προτείνει και ο Κύριος ότι “πρέπει να γίνεται σαν τα παιδιά, αν θέλετε να κερδίσετε την Βασιλεία των Ουρανών”. 

 Ο Κύριος για την απλότητα και την αρετή του, του έδωσε και θεραπευτική δύναμη, για να ανακουφίζει τον πόνο των ανθρώπων. Κοιμήθηκε οσιακά σε μεγάλη ηλικία και πλήρης Πνεύματος Αγίου.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα