" Το Άγγελμα της Ημέρας "

29 Νοεμβρίου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Παράμονο και άλλους 370 χριστιανούς, οι οποίοι μαρτύρησαν κατά την διάρκεια των διωγμών του αυτοκράτορα Δεκίου. 

Για τον Άγιο δεν υπάρχουν πολλά βιογραφικά στοιχεία. Ξέρουμε ότι ζούσε στην περιοχή του Τίγρη. Εκεί λοιπόν, υπήρχαν ιαματικά λουτρά καθώς και ειδωλολατρικός ναός προς την Ίσιδα, θεότητα των ειδώλων. Σε εκείνο το μέρος, ο έπαρχος της περιοχής Ακυλίνος, είχε πάει να προσφέρει θυσίες. 

Μαζί του είχε και τους 370 χριστιανούς αιχμαλώτους και τον Άγιο Παράμονο. Ο ειδωλολάτρης έπαρχος λοιπόν τους διέταξε να προσφέρουν θυσία στους θεούς. Οι χριστιανοί, αρνούμενοι την πρόταση του επάρχου, ξεκίνησαν να ψάλλουν και να δοξολογούν τον Κύριο. 

Ο Ακυλίνος, λυσσασμένος από την στάση των Χριστιανών, διέταξε την θανάτωσή τους. Με απάνθρωπη συμπεριφορά, οι στρατιώτες όρμησαν στους άοπλους Χριστιανούς και τους σκότωσαν όλους, έναν προς έναν. Οι μάρτυρες με αυτόν τον τρόπο κέρδισαν την βασιλεία του Θεού και το στεφάνι του μαρτυρίου.

Ακούστε και το ηχητικό μας αφιέρωμα:

εικόνα_Viber_2022-01-17_13-47-37-922
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Zoom enoriamas (2)
Τα Νέα μας

Περιφορά Επιταφίου – Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς

Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Περιφορά Επιταφίου Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310 431010 Ιερός Ναός Αγίου Παντελήμονος Καλαμαρίας Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Παντελεήμονος, 55133 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Εικονική Περιήγηση στον Ιερό μας Ναό

Διαβάστε Περισσότερα

Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου

Ενοριακές Δράσεις Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς Δραστηριότητες Γιορτής Αγίου Λαζάρου Σάββατο 16 Απριλίου 2022 7:30-9:30 Συνεκκλησιασμός * Φέρνουμε “λαζαράκια” και τα προσφέρουμε στο φιλανθρωπικό παζάρι 17:00 Αρτοκλασία για τα μέλη των κατηχητικών σχολείων 17:30 Συγκέντρωση

Διαβάστε Περισσότερα