Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής Επίσκοπος Παρίου

12 Απριλίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Όσιο Βασίλειο τον Ομολογητή, τον Επίσκοπο της πόλεως του Παρίου και υπέρμαχο της Ορθοδοξίας και των ιερών εικόνων.
Μεγαλωμένος με χριστιανικές αξίες, έλαβε την ιεροσύνη και αξιοποιώντας την μεγάλη του θεολογική κατάρτιση, βοήθησε πολύ την Εκκλησία. Σύντομα έγινε και επίσκοπος Παρίου. Κατά την εποχή των διωγμών των εικονομάχων, εξαιτίας των λόγων του αλλά και των συγγραμμάτων του εξορίστηκε. Στην εξορία πέρασε πολλά δεινά. Πέρα από την ασιτία και την λειψυδρία, ο άγιος ταπεινώθηκε, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι βασανιστές του τον άφηναν χωρίς ρούχα, ευάλωτο στις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Όπου και να τον στέλνανε αυτός πάντα κήρυττε την Ορθοδοξία. Κατά τη βασιλεία του Μιχαήλ Τραυλού, διέμεινε εξόριστος σε ένα νησί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κύριος, όμως, τον αξίωσε να δει την κατάπτωση της αίρεσης της εικονομαχίας και τη νίκη της Ορθοδοξίας.
Προς το τέλος της ζωής του, επέστρεψε θριαμβευτικά στην επισκοπή του και παρέδωσε εκεί το πνεύμα του λίγα χρόνια αργότερα.

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Skip to content