Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Άγιοι Αρίσταρχος, Πούδης και Τρόφιμος από τους εβδομήντα αποστόλους

14 Απριλίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τους Αγίους Αρίσταρχο, Πούδη και Τρόφιμο, ακολούθους του Κυρίου από τους εβδομήκοντα αποστόλους και βοηθούς του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.
Τα ονόματά τους αναφέρονται μέσα στα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Ο Aπόστολος Παύλος στις επιστολές του, τούς ονομάζει όλους συνεργάτες του. Ο Αρίσταρχος, μάλιστα, όπως αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων ήταν Μακεδόνας στην καταγωγή, κατά πάσα πιθανότητα Ελληνιστής Ιουδαίος. Ο Αρίσταρχος αναφέρεται στην προς Κολασσαείς ως συναιχμάλωτος του Παύλου.

 Ο Πούδης αναφέρεται στην Β’ προς Τιμόθεον Επιστολή και ήταν συνεργάτης του Παύλου όταν εκείνος κήρυττε στη Ρώμη. Τέλος, ο Τρόφιμος, γνώρισε τον Απόστολο Παύλο στην Έφεσο όπου και έγινε χριστιανός. Από εκεί τον ακολουθούσε διακονώντας και βοηθώντας τον συνέχεια στο κήρυγμα, μέχρι το μαρτυρικό τέλος.
Και οι τρεις αυτοί Απόστολοι και συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου βρέθηκαν στη Ρώμη κατά τους τρομερούς διωγμούς του Νέρωνα και θανατώθηκαν, λαμβάνοντας έτσι τον στέφανο του Μαρτυρίου.

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Skip to content