Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς

5 Απριλίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε την Αγία Αργυρή την Νεομάρτυρα, την θαρραλέα και πιστή χριστιανή, η οποία δεν φοβήθηκε να ομολογήσει τον Κύριο μπροστά στους Τούρκους κατακτητές.
Η Αγία μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με τις διδαχές της χριστιανικής πίστης κατά την σκληρή περίοδο της Τουρκοκρατίας. Είχε απλή και ευσεβή ζωή και παντρεύτηκε με έναν πιστό άνδρα. Όμως, ένας από τους Τούρκους, την είδε μία ημέρα και θέλησε να την κάνει γυναίκα του. Εκείνη αρνήθηκε αποφασιστικά στις ανήθικες προτάσεις του.
Ο Τούρκος όμως, θυμωμένος, συκοφάντησε την Αγία ότι ήθελε να ασπαστεί τη μουσουλμανική θρησκεία και άλλαξε στάση. Ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης αποστασίας, η Αγία φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Όμως, ο σύζυγος της κατάφερε να απευθυνθεί σε ανώτερες αρχές ώστε να δικαστεί στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, ο άνδρας που την έβαλε στη φυλακή, ήρθε πάλι να συκοφαντήσει την Αγία. Καθώς μάρτυρες εκτός από τον σύζυγο της Αργυρής δεν υπήρχαν, η Αγία βασανίστηκε σκληρά, μέχρι και την στιγμή που παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο.

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Skip to content