Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Άγιος Καλλιόπιος

7 Απριλίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Καλλιόπιο, ο οποίος παρά τους σκληρούς διωγμούς, συνέχιζε να ομολογεί τον Ιησού Χριστό.
Ο Άγιος γεννήθηκε και μεγάλωσε κατά τα χρόνια των διωγμών του Διοκλητιανού. Αν και έμεινε ορφανός από πατέρα, η μητέρα του τον δίδαξε τα ρήματα της εκκλησίας. Όταν ο σκληρός διωγμός ξεκίνησε, ο Καλλιόπιος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, εμψυχώνοντας Χριστιανούς, να μη δειλιάσουν μπροστά στο μαρτύριο και να ομολογούν άφοβα την πίστη τους στον Χριστό.

Όταν μάλιστα ο έπαρχος Μάξιμος, άρχισε να βασανίζει τους Χριστιανούς και με τη βία να προσπαθεί να τους αναγκάσει να θυσιάσουν στα είδωλα, ο Καλλιόπιος εμφανίστηκε μπροστά του για να τον προειδοποιήσει, ότι θυσιάζοντας τους χριστιανούς στους μάταιους και άδικους διωγμούς, θυσιάζει και εκείνος την ψυχή του και αρνείται την αιωνιότητα. Τότε εξοργισμένος, τον έριξε στην φυλακή. Για δύο μέρες τον βασάνιζαν και έπειτα τον έφεραν ξανά ενώπιον του έπαρχου. Πάλι όμως ο νέος ομολόγησε τον Χριστό και ο Μάξιμος τον καταδίκασε σε θάνατο σταυρικό. Η ημέρα που ο Άγιος σταυρώθηκε συνέπεσε με την Μεγάλη Παρασκευή.

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Skip to content