Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

25 Μαρτίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την ημέρα που σηματοδοτεί την αφετηρία της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.
Για το γεγονός αυτό, βρίσκουμε πληροφορίες στο Ευαγγέλιο του Αγίου Λουκά. Όταν η Ελισάβετ βρισκόταν στον έκτο μήνα της κυοφορίας του Τιμίου Προδρόμου, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε στην Παρθένο Μαρία. Την χαιρέτησε και εκφώνησε τον περίφημο ύμνο «Χαιρε Κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά σου, ευλογημένη σύ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών».
Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στην Παναγία ότι πρόκειται να γεννήσει Υιό, τον Ιησού, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος ο οποίος θα είναι Υιός του Θεού. Η Υπεραγία Θεοτόκος, έκπληκτη από τον χαιρετισμό του αγγέλου έκανε υπακοή θέλοντας γίνει το θέλημα του Θεού. Λόγω αυτού του γεγονότος, η Αειπάρθενος Κόρη, έλαβε την ιδιαίτερη χάρη να γίνει Μητέρα του Θεού, λαμβάνοντας τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος και προσφέροντας στο ανθρώπινο γένος τον Λυτρωτή του.

Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου 25 Μαρτίου

Απολυτίκιο

Ἦχος δ’.
Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.

Οπτικοακουστικό υλικό

Ακούστε το Συναξάρι:

Ακούστε το Απολυτίκιο:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Ακούστε καθημερινά τον βίο των Αγίων την εκκλησίας μας μέσα από το κανάλι μας στο youtube

Συνδεθείτε στην κοινότητά μας στο Viber ώστε να λαμβάνετε καθημερινά το συναξάρι.

Skip to content