Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων
που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής

10 Μαΐου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο και Απόστολο Σίμωνα, ο οποίος από ζηλωτής στρατιώτης του Ιουδαϊκού έθνους, έγινε Ζηλωτής του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού.

Καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας. Από μικρός, γαλουχήθηκε με τα εθνικά ιδεώδη των Ιουδαίων, με αποτέλεσμα όταν έφθασε σε ώριμη ηλικία, εντάχθηκε στον στρατό των Ζηλωτών. Όλα αυτά όμως θα άλλαζαν, καθώς στο διάβα του μια μέρα γνώρισε τον Ιησού από την Ναζαρέτ και η ζωή του θα άλλαζε για πάντα.

Μετά την Πεντηκοστή, ο Σίμων, με φλεγόμενη από πίστη καρδιά, κήρυξε για τον Χριστίο σε πάρα πολλά μέρη, όπως η Περσία, η Αφρική, μέχρι και η ακριτική Βρετανία. Όσο μεγάλωνε όμως, τα βήματα του τον έφεραν πίσω, εκεί που ξεκίνησαν όλα. Τα Ιεροσόλυμα είχαν καταστραφεί, λίγοι Χριστιανοί είχαν βρει καταφύγιο στον Γολγοθά και στον Πανάγιο Τάφο, έχοντας εκεί κάποιες λιγοστές κοινότητες. Εκεί μένει και ο Σίμων, περιοδεύοντας μάλιστα και στις περιοχές της Παλαιστίνης.  

Το 107 μ.Χ., συλλαμβάνεται. Οι Ρωμαίοι, παίρνουν τον γηραιό πλέον Σίμωνα και τον υποβάλλουν σε σταυρικό θάνατο. Έτσι, και ο τελευταίος από τους 12 μαθητές του Κυρίου, αποδήμησε προς τον Κύριο, για να λάβει τη θέση του στο μεγάλο τραπέζι του Παραδείσου.     

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα