Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων
που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Αγία Γλυκερία

13 Μαΐου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε την Αγία Γλυκερία, την μεγάλη αυτή κατηχήτρια του Λόγου του Θεού, η οποία βασανίστηκε και εν τέλει έδωσε τη ζωή της για τον Κύριο.

Γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη, κατά τα χρόνια του Αντωνίνου του Ευσεβή. Η Γλυκερία σε νεαρή ηλικία βαπτίστηκε Χριστιανή και ανέπτυξε σπουδαίο φιλανθρωπικό και κατηχητικό έργο. Μία ημέρα όμως, μαθεύτηκε ότι η Γλυκερία ήταν Χριστιανή και για αυτό τον λόγο την έφεραν ενώπιον του ηγεμόνα Σαββίνου. Όταν εκείνη με παρρησία ομολόγησε τον Κύριο, ο εξοργισμένος ηγεμόνας την οδήγησε στο ναό του Δία. Εκεί όχι μόνο δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς των ειδωλολατρών, αλλά και θαυματουργικά, θρυμμάτισε το άγαλμα.

Τότε, οι εξοργισμένοι Ρωμαίοι, την λιθοβόλησαν. Ούτε μία πέτρα όμως δεν την άγγιξε, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστέψουν στον αληθινό Θεό. Στο τέλος, την έριξαν σε έναν λάκκο με άγρια θηρία. Αν και τα ζώα δεν της επιτέθηκαν, ένα από αυτά την δάγκωσε. Η πληγή αυτή, αργότερα μολύνθηκε και η Αγία παρέδωσε το πνεύμα της, μέσα στην φυλακή, κερδίζοντας το στεφάνι του μαρυρίου.  

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα