Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων
που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Οσία Ματρώνα εκ Ρωσίας

2 Μαΐου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε την Οσία Ματρώνα από την Ρωσία, η οποία αν και τυφλή στα μάτια του σώματος, είχε το Φως της πίστης του Χριστού με τα μάτια της ψυχής της.

Γεννήθηκε το 1881 στο φτωχό χωριό Κομίφσκι. Ήταν το 4ο παιδί δύο ευσεβών ανθρώπων, του Δημήτριου και της Ναταλίας. Αν και θεωρούσαν ότι λόγω της φτώχειας θα έπρεπε να δώσουν το παιδί σε ορφανοτροφείο, η μητέρα κράτησε την μικρή Ματρώνα, μετά από ένα όνειρο που της έστειλε ο Θεός.

Επειδή δυσκολευόταν αρκετά με την μετακίνηση της, δεν γνώρισε άλλους τόπους εκτός από τους ναούς και τις εκκλησίες. Από τα νεανικά της χρόνια ο Θεός της χάρισε πνευματικούς οφθαλμούς, προσφέροντας της προορατικό και διορατικό χάρισμα. Μάλιστα, της έδωσε και το χάρισμα της θεραπείας. Όταν έγινε 14 ετών, γνώρισε τον Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης, ο οποίος επειδή ήταν χαρισματούχος, είδε τα πνευματικά χαρίσματα της και την όρισε πνευματικό του διάδοχο.

Στην ηλικία των 17 ετών έμεινε παράλυτη. Παρέμεινε κατάκοιτη για άλλα 50 χρόνια, δίχως ποτέ να διαμαρτυρηθεί για τη σωματική της αδυναμία. Αντίθετα, προσευχόταν αδιάλειπτα, συμβούλευε τους ανθρώπους και τους ενδυνάμωνε στην πίστη, προειδοποιώντας τους ότι θα έρθουν δύσκολοι καιροί.

Κοιμήθηκε το 1952, αφού ο Θεός της έδωσε πληροφορία για τον θάνατο της. Ενταφιάσθηκε στο κοιμητήριο της μονής του Δανιήλ, μετά από δική της επιθυμία.

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα