Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Άγιος Θαλλέλαιος ο Ανάργυρος

20 Μαΐου

Την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Άγιο Θαλλέλαιο, τον μάρτυρα, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Αγίων Αναργύρων καθώς ασκούσε το ιατρικό επάγγελμα αφιλοκερδώς.
Καταγόταν από το Λίβανο. Λαμβάνοντας πλούσιες πανεπιστημιακές γνώσεις πρόσφερε στους ανθρώπους το ιατρικό διακόνημα. Είχε ιδιαίτερη πίστη στο Χριστό και αυτό αποτέλεσε και το έναυσμα του μαρτυρίου του. Όταν τον συνέλαβαν οι ειδωλολάτρες τον οδήγησαν στον άρχοντα Τιβεριανο. Επειδή ο άγιος δεν δεχόταν να θυσιάσει στα είδωλα, τον οδήγησε σε φρικτά βασανιστήρια. Όμως ο άγιος εξαιτίας της υπομονής και της ένθερμης πίστης του στο Χριστό παρέμεινε ακλόνητος από τα χτυπήματα. Δύο από τους στρατιώτες τους οδήγησε σε μετάνοια μέσω της μεγάλης αντοχής του στο μαρτύριο. Έπειτα, τον έριξαν στη θάλασσα από την οποία θαυματουργικά επέζησε αλλά και μέσα σε στάδιο, ώστε να φαγωθεί από τα θηρία.
Τότε, αυτά τον πλησίασαν και δεν τον άγγιξαν. Έπειτα από αυτά τα υπερφυσικά γεγονότα της χάριτος του Θεού, ο άγιος αποκεφαλίσθηκε λαμβάνοντας το αμάραντο Στέφανο του μαρτυρίου.

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Skip to content