Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων
που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Δίκαιος Ιώβ ο Προφήτης

6 Μαΐου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Δίκαιο Ιώβ, τον συγκαταλεγόμενο στη χορεία των Προφητών, καθώς και εκείνος μίλησε με τον Θεό, αλλά κήρυξε και τον Λόγο Του.

Το βιβλίο του Ιώβ της Παλαιάς Διαθήκης, κατατάσσεται στα αγιολογικά βιβλία, λόγω του ποιητικού του χαρακτήρα.  Αυτός λοιπόν ο δίκαιος άνδρας, ήταν πλούσιος, είχε δέκα παιδιά και ήταν παντρεμένος με μία πολύ ενάρετη και ευσεβή γυναίκα. Μία ημέρα όμως ο διάβολος αποφάσισε να πειράξει τον Ιώβ, προσπαθώντας να αποδείξει στον Θεό ότι ο Ιώβ δεν έχει πίστη πραγματική. Και όντως μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών, ο Ιώβ τα χάνει όλα, πλούτο, παιδιά και μέχρι και η γυναίκα του τον εγκαταλείπει. 

Ωστόσο, εκείνος, είχε στα χείλη του μία προσευχή, την οποία προσφωνούμε μέχρι και σήμερα στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας:
«Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον, από του νυν και έως του αιώνος».

Τελικά ο Διάβολος χάνει αυτή τη μάχη, καθώς η πίστη του Ιώβ ουδέποτε έπαψε και ουδέποτε σταμάτησε να καθοδηγεί τις πράξεις του. Ο καλός Θεός του χάρισε γι’ αυτή την πίστη μακροζωία, περισσότερα πλούτη αλλά και μια όμορφη οικογένεια, αποκαθιστώντας τον τόσο σε αυτή, όσο και στην άλλη ζωή.    

Από την ψυχοφελή αυτή ιστορία διδασκόμαστε για την σωτήριο υπομονή του Ιώβ, με την Εκκλησία να προσδίδει και τον όρο «Ιώβεια Υπομονή», μπροστά στης δυσκολίες της ζωής, καθώς ο Θεός γνωρίζει και προσπαθεί να δώσει ότι καλύτερο στα παιδιά του.

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα