Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων
που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Προφήτης Ησαΐας

9 Μαΐου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Προφήτη του Θεού Ησαΐα, έναν από τους τέσσερις μεγάλους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, ο οποίος προφήτευσε για την Ζωή, το Πάθος και την Ταφή του Κυρίου 800 χρόνια πριν την Γέννηση Του.

Ο Προφήτης Ησαΐας, υιός του Αμώς, γεννήθηκε στα Ιεροσόλυμα το 774 π.Χ. Είχε ευγενική καταγωγή , ήταν νυμφευμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Κλήθηκε στο προφητικό αξίωμα κατά το 738 μ.Χ., όταν είδε σε όραμα τον Θρόνο του Θεού σε όλη του τη δόξα με τους Αγγέλους να Τον δορυφορούν ψάλλοντας άσματα. Όταν ο Κύριος ρώτησε ποιος θα είναι εκείνος που θα κηρύξει τους λόγους Του στον λαό του Ισραήλ, ο Ησαΐας τότε πρόθυμα προσφέρθηκε. Έτσι ένας άγγελος, πήρε ένα κάρβουνο από ένα θυμιατό και το έβαλε στα χείλη του. Με αυτό τον τρόπο, ο Ησαΐας έγινε προφήτης.

Η εποχή που έδρασε ήταν πραγματικά ταραχώδης, όπου η ασέβεια και η ειδωλολατρία είχαν εισβάλει καθοριστικά στους ηγέτες και τους βασιλείς του έθνους του Ισραήλ. Ο προφήτης προειδοποιούσε συνεχώς ότι αυτή η κατάπτωση από την χάρη θα οδηγούσε εν τέλει στην κατάλυση του Βασιλείου του Ισραήλ, όπως άλλωστε και συνέβη. Παρόλο αυτά, ο Προφήτης, πάντοτε έγραφε για την ελπίδα στο Μεσσία, τον Υιό του Θεού, ο Οποίος θα ερχόταν για να λυτρώσει τον κόσμο από την αμαρτία. Είχε μάλιστα προφητεύσει για την παρθενική γέννηση, τον θάνατο δια του σταυρού, αλλά και την ταφή του Κυρίου από τον Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας.

Ο προφήτης Ησαΐας, βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τον βασιλέα Μαννασή. 

Οπτικοακουστικό Υλικό:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα