Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Οσία Παρασκευή η Επιβατινή

14 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε την Οσία Παρασκευή την Επιβατινή, προστάτιδα και της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς που τιμάται στους Νέους Επιβάτες. Τιμάμε την αγία γυναίκα που παραδόθηκε ολοκληρωτικά στην διακονία της Εκκλησίας του Κυρίου. 

Από το νεαρό της ηλικίας , η μικρή Παρασκευή επιδόθηκε με ζήλο μέγα σε αγαθοεργίες, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το “πίστις και έργα”. Αυτή η νεαρή δράση έδωσε το θεμέλιο για την έπειτα πορεία της.

 Όπου και αν βρέθηκε, είτε στην Πόλη είτε στην Θράκη είτε στους Αγίους Τόπους, πάντοτε με ζήλο δούλευε στον αγρό του Κυρίου έως ότου παρέδωσε ειρηνικά τη ψυχή της στον Κύριο, που τόσο αγάπησε.

 Ένα παράδειγμα για εμάς ότι η ζωή του ανθρώπου πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Εκκλησίας και του θεάρεστου έργου της. 

Οσία Παρασκευή η Επιβατινή - 14 Οκτωβρίου

Απολυτίκιο

Ἦχος α’. Ἐν Ἰορδάνῃ.

Τῆς χαμαιζήλου τρυφῆς σοφῶς τὴν ἀπόλαυσιν, ὑπεριδοῦσα πρὸς θεῖα ἤρθης σκηνώματα, καὶ τῶν ἰάσεων τοῖς πιστοῖς πηγὴν κατέλιπες, τὸ ἱερόν σου σκῆνος Μῆτερ πανεύφημε, Ἐπιβατῶν τὸ καύχημα τὸ σεπτόν, καὶ βεβαία προστάτις Παρασκευή. Μὴ παύσῃ θερμῶς Χριστῷ τῷ Θεῷ, ὑπὲρ ἡμῶν ἀεὶ πρεσβεύουσα.

Οπτικοακουστικό υλικό

Ακούστε το Συναξάρι:

Ακούστε το Απολυτίκιο:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Ακούστε καθημερινά τον βίο των Αγίων την εκκλησίας μας μέσα από το κανάλι μας στο youtube

Συνδεθείτε στην κοινότητά μας στο Viber ώστε να λαμβάνετε καθημερινά το συναξάρι.

Skip to content