Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Προφήτης Ιωήλ

19 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα, θυμόμαστε έναν από τους δώδεκα μικρούς προφήτες, έναν ποιητή της Παλαιάς Διαθήκης, τον προφήτη Ιωήλ, που με τον γλυκύτατο λόγο του μιλάει για τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και την δεύτερη έλευση του Μεσσία.

Ποιος άραγε μπορεί να μετρήσει τον πνευματικό έργο των προφητών; Ο προφήτης Ιωήλ σε μόλις τρία κεφάλαια, διατυπώνει τον λόγο του Κυρίου, ο οποίος αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο και φανερώνεται σε όλη του τη δόξα, διδάσκοντας στον κόσμο την Αλήθεια και την Οδό, την οποία προετοίμαζαν οι προφήτες για τον Κύριο. 

Προφήτης Ιωήλ - 19 Οκτωβρίου

Πόσο επίκαιροι άραγε και πόσο σοφοί, αυτοί που μιλούν για τα δώρα του Θεού και την ανάγκη που τα έχει ο άνθρωπος. Για την μετάνοια και τον κλαυθμό της ψυχής του ανθρώπου που αναζητά μέσα από την αμαρτία του τον Θεό. Και φυσικά, μιλάνε και για τον Κύριο, όταν Εκείνος θα έρθει με όλη του τη δόξα, για να κρίνει την οικουμένη.

Απολυτίκιο

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Ὡς ἔμπνουν κειμήλιον, τῶν ἱερῶν ἀρετῶν, Προφήτης θεόληπτος, ὤφθης σοφέ, Ἰωήλ, ἑλλάμψει τοῦ Πνεύματος· ὅθεν τῆς εὐσέβειας, ἡ πηγὴ ὡς προέφης, ἔβλυσε τοὶς ἐν κόσμῳ, ἐκ τοῦ οἴκου Κυρίου ἧς νῦν καταπολαύοντες, πόθω τιμῶμεν σε.

Οπτικοακουστικό υλικό

Ακούστε το Συναξάρι:

Ακούστε το Απολυτίκιο:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Ακούστε καθημερινά τον βίο των Αγίων την εκκλησίας μας μέσα από το κανάλι μας στο youtube

Συνδεθείτε στην κοινότητά μας στο Viber ώστε να λαμβάνετε καθημερινά το συναξάρι.

Skip to content