Καθημερινό Συναξάρι

Αφιερώνω 1 λεπτό την ημέρα για να γνωρίσω τον βίο των Αγίων που τιμά καθημερινά η εκκλησία μας.

Όσιος Ισαπόστολος Αβέρκιος

22 Οκτωβρίου

Τη σημερινή ημέρα θυμόμαστε τον Επίσκοπο Ιεραπόλεως Αβέρκιο, τον μεγάλο διάκονο του Ευαγγελίου, που έκανε βίωμα του την ρύση του Κυρίου “Όποιος θέλει να είναι πρώτος, ας είναι ο τελευταίος όλων και ο διάκονος όλων”.

Ο Αβέρκιος σε όλη του τη ζωή αποτελούσε παράδειγμα σωστού Χριστιανού, με αψεγάδιαστο βίο. Οι Χριστιανοί της κοινότητας του, βλέποντας τον ενάρετο βίο του, ζήτησαν να γίνει επίσκοπος. Επειδή έφερνε κάποιες αντιρρήσεις, το ποίμνιο ουσιαστικά ανάγκασε τον Αβέρκιο να αναλάβει την επισκοπική διακονία. 

Όσιος Ισαπόστολος Αβέρκιος - 22 Οκτωβρίου

Ο Αβέρκιος, παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που διαφθείρονται από τα αξιώματα, παρέμεινε πάντοτε ταπεινός και πάντοτε εργατικός, συνέχισε αμείωτα την εργασία στον αμπελώνα του Κυρίου, κάνοντας θαύματα με τη βοήθεια της θείας χάριτος. 

Ανακηρύχθηκε και Ισαπόστολος, γιατί κήρυξε σε πολλές περιοχές της οικουμένης πριν τον ειρηνικό του θάνατο, στην ηλικία των 72 ετών.

Απολυτίκιο

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Ἀποστόλων τὸν ζῆλον ἐκμιμησάμενος, τὴ Ἐκκλησία ἐκλάμπεις ὡς ἑωσφόρος ἀστήρ, τὴν θεόσδοτον ἰσχὺν φαίνων τοὶς ἔργοις σοί, σὺ γὰρ θαυμάτων ἱερῶν, τᾶς δυνάμεις ἐνεργῶν, Ἀβέρκιε Ἱεράρχα, πρὸς εὐσέβειας εἰσόδους, τοὺς πλανωμένους καθωδήγησας.

Οπτικοακουστικό υλικό

Ακούστε το Συναξάρι:

Ακούστε το Απολυτίκιο:

Στείλτε Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα σας πρόσωπα για την ονομαστική τους Εορτή στο Viber

Τα αυτοκόλλητα ανανεώνονται συνεχώς κάθε μήνα

Ακούστε καθημερινά τον βίο των Αγίων την εκκλησίας μας μέσα από το κανάλι μας στο youtube

Συνδεθείτε στην κοινότητά μας στο Viber ώστε να λαμβάνετε καθημερινά το συναξάρι.

Skip to content