Βιογραφικό χορωδίας

 

Η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1991. Σκοπός της χορωδίας είναι η μουσική καλλιέργεια των μελών μέσα από το χορωδιακό τραγούδι και η δημιουργία ενός πολιτιστικού κυττάρου διάδοσης και αξιοποίησης της ελληνικής μουσικής παράδοσης και ανάπτυξης της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χορωδία έχει παρουσιάσει σειρά πρωτότυπων συναυλιών και ηχογραφήσεων σε ψηφιακή μορφή και κυκλοφορούν ως εκπαιδευτικό υλικό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως:

CD Ελλάδα Μήτρα Ηρώων
(Τραγούδια των ηρώων και αφιέρωμα στον Πόντο και τη Μικρά Ασία)

CD Καλανδρινή Οκταηχία
Κάλαντα στους 8 ήχους της Ελληνικής Παράδοσης

DVD Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου
(Πλούσιο αφιέρωμα με προβολές ταινιών και πρωτότυπες συνθέσεις)

DVD Απόστολος Παύλος
(Περιέχει βραβευμένο ύμνο)

CD Παρακλητικός Κανόνας στον Άγιο Παντελέημονα

DVD Συναυλία αφιέρωμα στη Μητέρα

Η Νεανική χορωδία έχει παρουσιάσει συναυλίες-αφιερώματα, τα οποία προβλήθηκαν από τον Τηλεοπτικό σταθμό 4Ε. Κάθε χρόνοι πραγματοποιεί συναυλίες-εκδηλώσεις στο Εξωτερικό: Οικουμενικό Πατριαρχείο, Ελληνική Ομογένεια Ιταλίας, Παρίσι κ.ά.

Η χορωδία έχει βραβευτεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το Ίδρυμα Πνευματικών και Ηθικών Αξιών  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Η Νεανική χορωδία επίσης έχει συνεργαστεί και έχει συμπράξει με τη Χορό Ψαλτών Ιερής Λατρευτικής μουσικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Ιδιαίτερη τιμή για τη χορωδία είναι η συνεργασία με γνωστούς βραβευμένους συγγραφείς της Θεσσαλονίκης όπως ο Θεόδωρος Σαντάς η κυρία Μυρσίνη Βιγγοπούλου κ.ά., έργα των οποίων παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση.

Παράλληλα σημαντικό ως προς τους στόχους της χορωδίας θεωρείται η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, συναυλίες αγάπης, επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα αποσκοπώντας σε μια πολυδιάστατη πνευματική καλλιέργεια και πολιτιστική δράση.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να τονισθεί ότι η χορωδία διαθέτει ψηφιακό αρχείο μουσικής και παρέχει τη δυνατότητα μεταγραφής μουσικής σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου braille για μαθητές με προβλήματα όρασης.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας  Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου η Νεανική Χορωδία αναβαθμίστηκε ως Νεανική Χορωδία της Μητροπόλεως.

Πληροφορίες-Ακροάσεις νέων μελών (ηλικίας από 10 ετών):

Κάθε Σάββατο 6:00-7:30 στην αίθουσα Ηχοχρωμάτων στον Άγιο Παντελεήμονα Καλαμαριάς.

https://youtu.be/oc9QL7EW4zQ

header3
paris2